Maal­tijd­soep van ge­roos­ter­de punt­pa­pri­ka's

De cocktailworstjes maken pas echt een feest van deze mediterrane soep.

(25) waardeer
hoofdgerecht De cocktailworstjes maken pas echt een feest van deze mediterrane soep. 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s in hun geheel op de bakplaat en rooster ze ca. 30 min. in de oven. Keer halverwege. Doe de paprika's in een plastic zak en doe deze goed dicht. Neem de paprika's na 5 min. uit de zak en verwijder de zwarte velletjes, de steeltjes en zaadlijsten.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika's, het paprikavocht, de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken, voeg toe aan de soep en warm 3 min. mee. Serveer de soep met een lepel crème fraîche en een handje groentechips.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep van ge­roos­ter­de punt­pa­pri­ka's

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 zoete puntpaprika's

Leg de paprika’s in hun geheel op de bakplaat en rooster ze ca. 30 min. in de oven. Keer halverwege.

3
3

Doe de paprika's in een plastic zak en doe deze goed dicht. Neem de paprika's na 5 min. uit de zak en verwijder de zwarte velletjes, de steeltjes en zaadlijsten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente met courgette en rode peper
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water

Verhit ondertussen de olie in een grote pan en roerbak de roerbakmix 5 min. Voeg de paprika's, het paprikavocht, de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

5
5

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.

6
6
  • 400 g cocktailworstjes

Pureer de soep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en weinig peper. Laat de worstjes uitlekken, voeg toe aan de soep en warm 3 min. mee.

7
7
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g groentechips

Serveer de soep met een lepel crème fraîche en een handje groentechips.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.