Mexi­caan­se maal­tijd­soep van zoe­te aard­ap­pel met kid­ney­bo­nen

Altijd goed: een kop verse soep. Met deze lekkere extra's een complete maaltijd.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Altijd goed: een kop verse soep. Met deze lekkere extra's een complete maaltijd. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de zoete aardappelsoep volgens de aanwijzingen op de verpakking (maar laat het besprenkelen met olie op het eind achterwege). Voeg het water toe. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang het vocht op en voeg toe aan de soep. Snijd de paprika’s in reepjes en laat de kidneybonen uitlekken. Voeg, als de soep gepureerd is, de paprika en kidneybonen toe. Laat de soep nog 3 min. zachtjes koken. Serveer in diepe borden of kommen en schep in elke kom 1 el crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse maaltijdsoep van zoete aardappel met kidneybonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se maal­tijd­soep van zoe­te aard­ap­pel met kid­ney­bo­nen

1
1
  • 1 verspakket zoete aardappel

Bereid de zoete aardappelsoep volgens de aanwijzingen op de verpakking (maar laat het besprenkelen met olie op het eind achterwege).

2
2
  • 250 ml water
  • 295 g gegrilde paprika

Voeg het water toe. Laat de gegrilde paprika uitlekken, maar vang het vocht op en voeg toe aan de soep.

3
3
  • 400 g rode kidneybonen

Snijd de paprika’s in reepjes en laat de kidneybonen uitlekken. Voeg, als de soep gepureerd is, de paprika en kidneybonen toe.

4
4
  • 4 el crème fraîche

Laat de soep nog 3 min. zachtjes koken. Serveer in diepe borden of kommen en schep in elke kom 1 el crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.