bewaar
Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep met kip & bonen
Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep met kip & bonen
bewaar

Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep met kip & bonen

Handig: in nog geen halfuur zet je deze vullende soep al op tafel.

25 min. bereiden
licht pittig
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

295 g

gegrilde paprika's in pot

2

kippenbouillontabletten

400 ml

kokosmelk

800 ml

heet water

1

limoen

15 g

verse koriander

250 g

cherrytomaten

300 g

mais in blik

225 g

HAK kleine rode kidneybonen in zak

320 g

scharrelkipfiletblokjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Handig: in nog geen halfuur zet je deze vullende soep al op tafel.

Aan de slag

1

Snijd de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukken.

2

Doe de rode peper, paprika, bouillontabletten, kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.

3

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Halveer de cherrytomaatjes en laat de mais uitlekken.

4

Neem de pan van het vuur, voeg het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen) en de helft van de koriander toe en pureer de soep. Zet de pan terug op het vuur en voeg de tomaatjes, mais, kidneybonen en kipblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

5

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen, bestrooi met de rest van de koriander en leg er een limoenpartje bij.

combinatietipLekker met stokbrood.