Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­soep met pan­gasi­us

Goedgevulde (vis)soep met brood: altijd een goed idee.

(3) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Goedgevulde (vis)soep met brood: altijd een goed idee. 4 personen
3 3

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm dik. Verhit 1 el olie uit het potje paprika’s in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Bak de chorizo, prei en oregano 2 min. in de paprikaolie op hoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken. Voeg de paprikareepjes met de linzen, de passata en het water toe aan het chorizomengsel. Breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane maaltijdsoep met pangasius

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­soep met pan­gasi­us

1
1
  • 75 g chorizoworst
  • 1 grote prei

Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm dik.

2
2
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Verhit 1 el olie uit het potje paprika’s in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 1 el gedroogde oregano

Bak de chorizo, prei en oregano 2 min. in de paprikaolie op hoog vuur.

4
4
  • 400 g linzen in pot

Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken.

5
5
  • 500 ml passata di pomodoro
  • 750 ml water

Voeg de paprikareepjes met de linzen, de passata en het water toe aan het chorizomengsel.

6
6

Breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

7
7
  • 350 g verse pangasiusfilets

Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.