bewaar
Maaltijdsoep van zoete aardappelen
Maaltijdsoep van zoete aardappelen
bewaar

Maaltijdsoep van zoete aardappelen

Soep is het perfecte voorgerecht, maar kun je óók serveren als volwaardige maaltijd. Zeker als er lekker veel groente in zit.

16 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ciabatta afbakbrood

3 el

traditionele olijfolie

450 g

koelverse zoete-aardappelpuree

100 ml

kookroom light

2

groentebouillontabletten

500 ml

water

400 g

champignonroerbakmix

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Soep is het perfecte voorgerecht, maar kun je óók serveren als volwaardige maaltijd. Zeker als er lekker veel groente in zit.

Aan de slag

1

Snijd het brood in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak het brood al omscheppend in 8 min. op middelhoog vuur tot goudbruine en krokante croutons.

2

Doe de aardappelpuree, kookroom en bouillontabletten met het hete water in een soeppan en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de roerbakmix toe en laat 7 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de soep over diepe borden en serveer de croutons erbij.