Maal­tijd­soep van zoe­te aard­ap­pe­len

Soep is het perfecte voorgerecht, maar kun je óók serveren als volwaardige maaltijd. Zeker als er lekker veel groente in zit.

(30) waardeer
hoofdgerecht Soep is het perfecte voorgerecht, maar kun je óók serveren als volwaardige maaltijd. Zeker als er lekker veel groente in zit. 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het brood in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak het brood al omscheppend in 8 min. op middelhoog vuur tot goudbruine en krokante croutons.
  2. Doe de aardappelpuree, kookroom en bouillontabletten met het hete water in een soeppan en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de roerbakmix toe en laat 7 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de soep over diepe borden en serveer de croutons erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 1.590 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Maaltijdsoep van zoete aardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep van zoe­te aard­ap­pe­len

1
1
  • 1 ciabatta afbakbrood
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd het brood in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag.

2
2

Bak het brood al omscheppend in 8 min. op middelhoog vuur tot goudbruine en krokante croutons.

3
3
  • 450 g koelverse zoete-aardappelpuree
  • 100 ml kookroom light
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 ml water

Doe de aardappelpuree, kookroom en bouillontabletten met het hete water in een soeppan en breng op hoog vuur aan de kook.

4
4
  • 400 g champignonroerbakmix

Voeg de roerbakmix toe en laat 7 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel de soep over diepe borden en serveer de croutons erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.