bewaar
Aardappel uit de oven
Aardappel uit de oven
bewaar

Aardappel uit de oven

Aardappelen en rozemarijn zijn een gouden combi. Even de oven in, en klaar!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
356waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

250 g

champignons

500 g

iets kruimige aardappelen

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

15 g

takje rozemarijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Aardappelen en rozemarijn zijn een gouden combi. Even de oven in, en klaar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in partjes en halveer de champignons. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Meng met de ui en champignons en schep in de ovenschaal. Pers de knoflook uit en meng met de olie.

2

Steek de takjes rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met de knoflookolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

3

Schep om en bak de aardappelen in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege nog een keer om.

tip

combinatietipLekker met koolvisfilet