bewaar
Gepofte aardappels met...
Gepofte aardappels met...
bewaar

Gepofte aardappels met...

....augurk en ei, cottage cheese en zalm of met kruidige tomatenblokjes.

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

iets kruimige aardappelen

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

....augurk en ei, cottage cheese en zalm of met kruidige tomatenblokjes.

Aan de slag

1

Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan. Meng 1 tl zeezout met de boter. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter. Wikkel ze ruim in aluminiumfolie. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open en vul ze met een van de vullingen die hieronder staan.

2

...met augurk en ei: Meng 4 augurken, in plakjes, met 2 hardgekookte eieren, in blokjes, met 2 el mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper en bestrooi het met 2 el fijngesneden verse peterselie.

3

...met cottage cheese en zalm: Schep 100 g cottage cheese, 50 g gerookte zalmsnippers, 1-2 el citroensap en 2 el fijngesneden verse dille door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper.

4

...met kruidige tomatenblokjes: Schep 2 tomaten, ontveld en in blokjes, 2 el basilicumblaadjes, grofgescheurd, 1 el balsamicoazijn en 1/2 tl zeezout door elkaar en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper. Garneer met enkele blaadjes basilicum.