Gepofte aardappel met knoflookmayo

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12 iets kruimige aardappelen
- 6 el traditionele olijfolie
- 4 tenen knoflook
- 0.05 g saffraan (zakje)
- 6 el (Belgische) mayonaise
Keukenspullen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 ºC. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze 30 min. in de hete kooltjes van de barbecue, of bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer ze tijdens het poffen regelmatig.
- Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan op heel laag vuur. Pers de tenen knoflook erboven en voeg de saffraan toe. Verwarm 10 min. op laag vuur of op een sudderplaatje. Het moet niet gaan bakken, maar een klein beetje 'trekken'. Draai het vuur uit als het begint te spetteren. Laat afkoelen.
- Meng de mayonaise met de knoflook-saffraanolie. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken: als die er gemakkelijk weer uit gaat, dan is de aardappel gaar. Serveer met de mayonaise.

Aardappel poffen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gepofte aardappel met knoflookmayo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepofte aardappel met knoflookmayo
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 12 iets kruimige aardappelen
Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie.
Leg ze 30 min. in de hete kooltjes van de barbecue, of bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer ze tijdens het poffen regelmatig.
- 6 el traditionele olijfolie
- 4 tenen knoflook
- 0.05 g saffraan
Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan op heel laag vuur. Pers de tenen knoflook erboven en voeg de saffraan toe.
Verwarm 10 min. op laag vuur of op een sudderplaatje. Het moet niet gaan bakken, maar een klein beetje 'trekken'.
- 6 el (Belgische) mayonaise
Draai het vuur uit als het begint te spetteren. Laat afkoelen. Meng de mayonaise met de knoflook-saffraanolie.
Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken: als die er gemakkelijk weer uit gaat, dan is de aardappel gaar.
Serveer met de mayonaise.