bewaar
Gepofte aardappel
Gepofte aardappel
bewaar

Gepofte aardappel

Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?

40 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote kruimige aardappelen

Dit heb je nodig

  • barbecue

Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig.

2

Prik ze na 30 min. in met een vork. Als deze er makkelijk in- en uitgaat, zijn de aardappelen gaar. Verwijder voorzichtig het folie (warm!) en snijd de aardappelen aan de bovenkant in. Vul ze met 1 van onderstaande toppings.

algemeenGebruik bij voorkeur kruimige aardappelen voor die losse structuur. Maar vastkokende aardappelen kunt u ook prima poffen.

algemeen3x toppings van 2 ingredienten. 1. Meng: zure room met bieslook. 2. Meng groene pesto met roomboter. 3. Meng pancetta (spek) met mayonaise.

Aardappel poffen op de barbecue

Instructievideo - 00:33 min.