bewaar
Gepofte aardappel met zure room
Gepofte aardappel met zure room
bewaar

Gepofte aardappel met zure room

10 min. bereiden
1 uur oventijd
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote kruimige aardappelen

2

bosuien

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en wikkel in aluminiumfolie. Pof ze in de oven in ca. 1 uur gaar. Controleer of ze gaar zijn door er met een schilmesje in te steken. Glijdt het mesje makkelijk door het kruim dan is de aardappel gaar.

2

Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de folie, snijd de bovenkant van de aardappel open en trek de aardappelhelften iets uit elkaar. Bestrooi met zout en schep in elke aardappel 1 el zure room. Verdeel de bosui erover en bestrooi met (versgemalen) peper.

variatietipVarieer met de toppings: gebruik ook eens aïoli (mediterrane knoflooksaus) of crema van zongedroogde tomaten (potje 140 g).

Aardappel poffen

Instructievideo - 01:01 min.