bewaar
Salade van geroosterde groenten
Salade van geroosterde groenten
bewaar

Salade van geroosterde groenten

40 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

3

groene paprika's

3

vleestomaten

2

uien

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

citroensap

6 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

zout

(versgemalen) peper

1 blikje

ansjovisfilets

12

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, pellen en in partjes snijden. Paprika's, vleestomaten en uien ca. 15 cm onder grill schuiven en in 15-20 minuten roosteren tot groente begint te blakeren. Groenten afgedekt laten afkoelen, schil en zaadjes van tomaten en paprika verwijderen. Groente in kleine blokjes snijden en op schaal leggen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Citroensap, olie, komijn, zout en peper naar smaak toevoegen en tot dressing kloppen. Dressing door groenten scheppen. Ansjovis afgieten en olijven halveren. Salade garneren met ansjovis, olijven en partjes ei.