bewaar
Salade niçoise met geroosterde tonijn
Salade niçoise met geroosterde tonijn
bewaar

Salade niçoise met geroosterde tonijn

35 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

150 g

haricots verts

2

vastkokende aardappels

2

eieren

1 blik

artisjokharten

½ blikje

ansjovisfilets

2 eetlepels

citroensap

5 eetlepels

olijfolie extra vierge met basilicum

3

bosuitjes

1

gele paprika

6

tasty tom tomaten

50 g

zwarte olijven

4

tonijnsteaks

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Haricots verts en aardappelplakjes in 5 min. beetgaar koken. Groenten en aardappelen in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren pellen en in partjes snijden. Artisjokharten afgieten en halveren. Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden. In kom citroensap met olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten voorzichtig omscheppen met grootste deel van dressing. Salade over vier borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven. Grillpan verhitten. Tonijnsteaks met rest van dressing bestrijken. Royaal peper erboven malen. Tonijnsteaks in ca. 5 min. vanbuiten rosé grillen, halverwege keren. Tonijnsteaks op salade leggen.