Salade niçoise met geroosterde tonijn

515 kcal

35 min. bereiden

2.9/5

(46)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grillpan


2005 nr. 08 - Vive la France

Aan de slag

  1. Haricots verts en aardappelplakjes in 5 min. beetgaar koken. Groenten en aardappelen in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren pellen en in partjes snijden. Artisjokharten afgieten en halveren. Ansjovisfilets droogdeppen met keukenpapier en in stukjes snijden. In kom citroensap met olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten voorzichtig omscheppen met grootste deel van dressing. Salade over vier borden verdelen en garneren met partjes ei en olijven. Grillpan verhitten. Tonijnsteaks met rest van dressing bestrijken. Royaal peper erboven malen. Tonijnsteaks in ca. 5 min. vanbuiten rosé grillen, halverwege keren. Tonijnsteaks op salade leggen.

Wat vond je van dit recept?

Salade niçoise met geroosterde tonijn

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig