bewaar
Lichte salade niçoise
Lichte salade niçoise
bewaar

Lichte salade niçoise

20 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

haricots verts

4

eieren

3 el

semi-zongedroogde tomaten

1 blikje

artisjokharten

1

kropsla

2

rode uien

2 blikjes

tonijn op olie

2 el

mayonaise

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Breng een pan water aan de kook en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Kook in hetzelfde water de eieren in 7 min. hard. Snijd de tomaten en de artisjokharten doormidden.

2

Haal de slabladeren los en was ze. Verdeel de sla over de borden. Meng de haricots verts met de tomaten, de artisjok en de uien. Verdeel over de sla. Maak de tonijn los met een vork en leg erop. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg deze op de sla.

3

Meng de mayonaise met 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.