Sch­nit­zel­rol­le­tje met sa­la­de van ha­ri­cots verts

(17) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de tomaten uitlekken op keukenpapier. Bak de frites in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elke varkensschnitzel een zongedroogde tomaat, rol de schnitzel op en zet vast met een cocktailprikker. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de schnitzelrolletjes in 3-4 min. bruin. Voeg een scheutje water toe en smoor de rolletjes met de deksel schuin op de pan in nog ca. 6-8 min. gaar.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Kook de haricots verts in weinig water met zout in 3-5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Meng de haricots verts, de ui en de tomatenblokjes in een schaal. Voeg de kropsla, de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe.
  3. Serveer de schnitzelrolletjes en de salade met de frites.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.