bewaar
Schnitzelrolletje met salade van haricots verts
Schnitzelrolletje met salade van haricots verts
bewaar

Schnitzelrolletje met salade van haricots verts

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

5

zongedroogde tomaten

1 zak

ovenfrites

1 schaal

varkensschnitzel

5 el

olijfolie

1 schaal

haricots verts

1

ui

3

tomaten

1

kropsla

Dit heb je nodig

  • 4 cocktailprikkers

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de tomaten uitlekken op keukenpapier. Bak de frites in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elke varkensschnitzel een zongedroogde tomaat, rol de schnitzel op en zet vast met een cocktailprikker. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de schnitzelrolletjes in 3-4 min. bruin. Voeg een scheutje water toe en smoor de rolletjes met de deksel schuin op de pan in nog ca. 6-8 min. gaar.

2

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Kook de haricots verts in weinig water met zout in 3-5 min. beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Meng de haricots verts, de ui en de tomatenblokjes in een schaal. Voeg de kropsla, de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe.

3

Serveer de schnitzelrolletjes en de salade met de frites.

tip

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.