Salade van haricots verts

240 kcal

30 min. bereiden

2.8/5

(9)

Ingrediënten

Aantal personen

Aan de slag

  1. In kom sjalot 5 min. in azijn marineren. Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen. Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden. Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven. Plakjes met citroensap besprenkelen. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken. In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken. In kom botersla met kwart van dressing omscheppen. Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen. Haricots verts met rest van dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.

Wat vond je van dit recept?

Salade van haricots verts

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig