bewaar
Salade van haricots verts
Salade van haricots verts
bewaar

Salade van haricots verts

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2

sjalotten

2 eetlepels

rode-wijnazijn

½ zakje

verse peterselie

½ zakje

verse bieslook

1 theelepel

dragon

7 eetlepels

olijfolie

½ bakje

kastanjechampignons

1 eetlepel

citroensap

1 schaaltje

haricots verts

½ zak

botersla

Aan de slag

In kom sjalot 5 min. in azijn marineren. Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen. Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden. Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven. Plakjes met citroensap besprenkelen. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken. In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken. In kom botersla met kwart van dressing omscheppen. Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen. Haricots verts met rest van dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.