bewaar
Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm
Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm
bewaar

Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm

35 min. bereiden
1 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3 maal 150 g

haricots verts

1 theelepel

scherpe mosterd

2 eetlepels

ciderazijn

5 eetlepels

olijfolie

½ theelepel

gedroogde dragon

2

sjalotten

1 bakje

warmgerookte zalmsteaks

8

shoarmabroodjes

1 zak

waterkers

Aan de slag

1

Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in 3-4 min. beetgaar koken. Haricots verts overdoen in vergiet, onder ijskoud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In schaal mosterd, azijn, olie, dragon en sjalot tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Haricots verts door dressing scheppen en op koele plek (niet in de koelkast) smaken 1 uur laten intrekken.

2

Zalm in plakjes snijden en kort voor serveren door bonensalade scheppen. In broodrooster of op rooster onder warme ovengrill shoarmabroodjes goudbruin roosteren. Broodjes insnijden, iets openduwen en vullen met toef waterkers en flinke schep zalmsalade.

algemeenNeem in plaats van zalm 200 g gerookte palingfilet, in reepjes of schuine stukken gesneden.