Coq au vin van Do­nal Ske­han

De klassieker onder de klassiekers.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(13) waardeer
frans hoofdgerecht De klassieker onder de klassiekers. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur. Bestrooi de stukken kip met peper en eventueel zout en bak ze rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet apart.
  2. Bak het spek in dezelfde pan goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Pel en plet de knoflook.
  3. Doe de kip terug in de pan en voeg de tijm, knoflook, wijn en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel schuin op de pan en laat 30 min. sudderen. Haal na 20 min. de deksel van de pan. De kip moet botermals zijn en de saus licht ingekookt en glanzend.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Coq au vin van Donal Skehan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Coq au vin van Do­nal Ske­han

1
1
  • 2 el milde olijfolie

Verwarm de olie in een hapjespan op matig vuur.

2
2
  • 8 kipdijfilets

Bestrooi de stukken kip met peper en eventueel zout en bak ze rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet apart.

3
3
  • 150 g spekblokjes
  • 200 g champignons

Bak het spek in dezelfde pan goudbruin. Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn.

4
4
  • 4 tenen knoflook

Pel en plet de knoflook.

5
5
  • 5 g verse tijm
  • 300 ml stevige rode wijn
  • 200 ml kippenbouillon in pot

Doe de kip terug in de pan en voeg de tijm, knoflook, wijn en bouillon toe.

6
6

Breng aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel schuin op de pan en laat 30 min. sudderen.

7
7

Haal na 20 min. de deksel van de pan. De kip moet botermals zijn en de saus licht ingekookt en glanzend.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.