bewaar
Zuurkoolsoep met kip
Zuurkoolsoep met kip
bewaar

Zuurkoolsoep met kip

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1 teen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

1½ el

tarwebloem

1 tl

gemalen komijn

1 liter

kippenbouillon van tablet

500 g

wijnzuurkool

4

kipfilets

½

rode paprika

Aan de slag

1

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit boter in een (soep)pan en bak de ui met knoflook in 5 min. lichtbruin. Strooi de bloem en komijn erover en bak nog 1 min. zachtjes. Voeg een scheut bouillon toe en roer met een houten pollepel tot een gladde saus. Voeg ook de rest in scheuten toe en breng aan de kook.

2

Meng de zuurkool erdoor en laat de soep nog 15 min. zachtjes koken. Bestrooi de kipfilets met peper. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar. Snijd de kipfilets in schuine plakken en leg elk in een diep bord. Snijd de paprika in blokjes en roer door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden.

tip

algemeenKip kan vervangen worden door parelhoen- of kalkoenfilet (ca. 400 g)