bewaar
Kippilav met rozijnen
Kippilav met rozijnen
bewaar

Kippilav met rozijnen

In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.

25 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

500 g

winterpeen

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gemalen komijn

300 g

zilvervliesrijst

3 el

rozijnen*

500 ml

kippenbouillon van tablet

160 g

gerookte kipfilet

In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.

2

Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de kip in plakjes. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippilav met rozijnen

In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig