bewaar
Kippilav met rozijnen
Kippilav met rozijnen
bewaar

Kippilav met rozijnen

In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.

25 min. bereiden
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

500 g

winterpeen

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gemalen komijn

300 g

zilvervliesrijst

3 el

rozijnen*

500 ml

kippenbouillon van tablet

160 g

gerookte kipfilet

In het Midden-Oosten staat dit rijstgerecht minstens een keer per week op tafel.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de winterpeen in halve plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en de wortel 3 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak 2 min. mee.

2

Schenk de hete bouillon in de pan en breng al roerende aan de kook. Kook de rijst ca. 16 min. op matig vuur. Roer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de kip in plakjes. Voeg de kip toe en warm nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pilav over diepe borden.