bewaar
Spinazierijst met kipfilet
Spinazierijst met kipfilet
bewaar

Spinazierijst met kipfilet

Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip.

30 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kipfilets

1 teen

knoflook

2

grote uien

1 tl

kaneel

1 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

2 tl

chilipoeder

3 el

traditionele olijfolie

300 g

zilvervliesrijst

600 g

verse spinazie

400 ml

kippenbouillon van tablet

Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1/3 van de olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.

2

Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.