Spinazierijst met kipfilet
Met kaneel, komijnzaad en chilipoeder maak je zelf een kruidige marinade voor de kip.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kipfilets (à 125 g)
- 1 teen knoflook
- 2 grote uien
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 2 tl chilipoeder
- 3 el traditionele olijfolie
- 300 g zilvervliesrijst
- 600 g verse spinazie
- 400 ml kippenbouillon van tablet
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1/3 van de olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.
- Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 520 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Spinazierijst met kipfilet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazierijst met kipfilet
- 4 kipfilets
- 1 teen knoflook
- 2 grote uien
Snijd de kipfilets in de lengte in en klap ze open. Pers de knoflook uit en snipper de ui.
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 2 tl chilipoeder
- 1 el traditionele olijfolie
Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g zilvervliesrijst
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om.
- 600 g verse spinazie
- 400 ml kippenbouillon van tablet
Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden.
Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst.