bewaar
Risotto agli spinaci
Risotto agli spinaci
bewaar

Risotto agli spinaci

Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!

40 min. bereiden
238waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

Parmigiano Reggiano

3 el

traditionele olijfolie

1

ui

300 g

verse spinazie

1 teen

knoflook

300 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon van tablet

125 ml

verse slagroom

1 mespunt

gemalen chilipeper

Op z'n Nederlands: boordevol spinazie!

Aan de slag

1

Rasp de helft van de kaas. Verhit de olie in een pan. Snipper de ui. Voeg de ui toe en fruit 10 min. zonder dat de ui kleurt. Snijd ondertussen de spinazie in reepjes en snijd de knoflook fijn.

2

Voeg de spinazie en de knoflook toe en schep om. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. De rijst is dan nog wel stevig, maar niet meer hard; controleer eventueel door te proeven.

3

Zet het vuur uit. Voeg de geraspte kaas en de slagroom toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Breng op smaak met chilipeper en zout en serveer direct. Rasp aan tafel de rest van de kaas over de risotto.

variatietipRoer vlak voor het serveren een ½ zak rucola (à 75 g) door de risotto voor een extra hartige smaak.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.