Su­ka­de­lap­jes met pas­ti­naak

Zeg je winter, dan zeg je stoven. En dan kan dé wintergroente pastinaak natuurlijk niet ontbreken.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zeg je winter, dan zeg je stoven. En dan kan dé wintergroente pastinaak natuurlijk niet ontbreken. 4 personen
4 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de sukadelapjes aan beide kanten met de mosterd en bestrooi met de Zwolsche stoof en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee.
  2. Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe. Breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op het kleinste pitje in ca. 2 uur en 30 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaakblokjes toe en stoof zonder deksel nog 25 min. Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 57 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sukadelapjes met pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­ka­de­lap­jes met pas­ti­naak

1
1
  • 1 kg sukadelapje
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 el Zwolsche stoof
  • 2 el tarwebloem

Bestrijk de sukadelapjes aan beide kanten met de mosterd en bestrooi met de Zwolsche stoof en de bloem.

2
2
  • 30 g ongezouten boter

Verhit de boter in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.

3
3
  • 2 uien
  • 500 ml hete runderbouillon van tablet
  • 2 el ketjap manis
  • 320 g zilveruitjes

Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe.

4
4

Breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op het kleinste pitje in ca. 2 uur en 30 min. gaar. Controleer na 2 uur op gaarheid.

5
5
  • 400 g pastinaak

Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaakblokjes toe en stoof zonder deksel nog 25 min.

6
6

Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.