bewaar
Sukadelapjes met pastinaak
Sukadelapjes met pastinaak
bewaar

Sukadelapjes met pastinaak

Zeg je winter, dan zeg je stoven. En dan kan dé wintergroente pastinaak natuurlijk niet ontbreken.

25 min. bereiden
3 uur wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

sukadelapje

1 el

dijonmosterd

2 el

Zwolsche stoof

2 el

tarwebloem

30 g

ongezouten roomboter

2

uien

500 ml

runderbouillon van tablet

2 el

ketjap manis

320 g

zilveruitjes

400 g

pastinaak

Zeg je winter, dan zeg je stoven. En dan kan dé wintergroente pastinaak natuurlijk niet ontbreken.

Aan de slag

1

Bestrijk de sukadelapjes aan beide kanten met de mosterd en bestrooi met de Zwolsche stoof en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee.

2

Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe. Breng aan de kook en stoof met de deksel schuin op de pan op het kleinste pitje in ca. 2 uur en 30 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg als het vlees gaar is de pastinaakblokjes toe en stoof zonder deksel nog 25 min. Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree en sperziebonen.