Hol­land­se run­der­stoof met knol­sel­de­rijf­ri­tes

Een paar uurtjes sudderen en dan... Het ultieme wintereten.

(15) waardeer
hollands hoofdgerecht Een paar uurtjes sudderen en dan... Het ultieme wintereten. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekreepjes in een braadpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Voeg toe aan de spekjes en bak de uien in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  2. Bestrooi de sukadelapjes met de specerijenmelange, de bloem en eventueel zout naar smaak. Leg ze tussen de spekjes en uien en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg toe. Schenk er het warme water bij en voeg het bouillontablet toe. Roer door en laat op het kleinste pitje 5 uur sudderen. De eerste 3 uur met de deksel op de pan, daarna zonder.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in repen. Verdeel de knolselderijfrites over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook ze 5 min. Giet daarna af. Bak de rest van de spekreepjes 5 min. in een hapjespan. Voeg de spruitjes toe en bak nog 5 min. mee. Serveer het stoofvlees met de spruitjes, spekjes en de knolselderijfrites.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse runderstoof met knolselderijfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se run­der­stoof met knol­sel­de­rijf­ri­tes

1
1
  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 4 uien

Bak de spekreepjes in een braadpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.

2
2

Voeg toe aan de spekjes en bak de uien in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3
  • 4 sukadelapjes
  • 1 el Zwolsche stoof
  • 2 el tarwebloem

Bestrooi de sukadelapjes met de specerijenmelange, de bloem en eventueel zout naar smaak. Leg ze tussen de spekjes en uien en bak 5 min. mee

4
4
  • 250 g champignons
  • 750 ml water
  • 1 runderbouillontablet

Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg toe. Schenk er het warme water bij en voeg de bouillontablet toe.

5
5

Roer door en laat op het kleinste pitje 5 uur sudderen. De eerste 3 uur met de deksel op de pan, daarna zonder.

6
6
  • 800 g knolselderij

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in repen.

7
7
  • 3 el (zonnebloem)olie

Verdeel de knolselderijfrites over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

9
9
  • 500 g spruitjes
  • 100 g magere gerookte spekreepjes

Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook ze 5 min. Giet daarna af. Bak de rest van de spekreepjes 5 min. in een hapjespan.

10
10

Voeg de spruitjes toe en bak nog 5 min. mee. Serveer het stoofvlees met de spruitjes, spekjes en de knolselderijfrites.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.