Ge­hakt­scho­tel met Zwol­sche stoof­krui­den

Voor op de koude winterdagen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Voor op de koude winterdagen. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal of braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter en bak de uien 25 min. op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar in water met eventueel zout. Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Zwolsche stoofkruiden en de verkruimelde bouillontablet in 10 min. op middelhoog vuur bruin. Meng de tomatenpuree en het water erdoor en laat nog 5 min. zachtjes koken.
  3. Verwarm ondertussen de prei à la crème in een pannetje. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de prei toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het gehakt in de ovenschaal, dek af met de uien en verdeel de puree daar weer over. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter er in klontjes overheen. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Gehaktschotel met Zwolsche stoofkruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­scho­tel met Zwol­sche stoof­krui­den

1
1
  • 500 g uien

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter en bak de uien 25 min. op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar in water met eventueel zout.

4
4
  • 25 g boter
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 el Zwolsche stoof
  • 1 tablet runderbouillontablet

Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en bak het gehakt samen met de Zwolsche stoofkruiden en de verkruimelde bouillontablet in 10 min. op middelhoog vuur bruin.

5
5
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 ml water

Meng de tomatenpuree en het water erdoor en laat nog 5 min. zachtjes koken.

6
6
  • 450 g prei a la crème

Verwarm ondertussen de prei à la crème in een pannetje.

7
7

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de prei toe en stamp met een pureestamper tot puree.

8
8

Schep het gehakt in de ovenschaal, dek af met de uien en verdeel de puree daar weer over.

9
9
  • 2 el paneermeel
  • 25 g boter

Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter er in klontjes overheen.

10
10

Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.