Mac and chee­se met ham en broc­co­li­rijst

Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese.

(121) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese. 4 personen
4 121

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.
  2. Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Mac and cheese met ham en broccolirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mac and chee­se met ham en broc­co­li­rijst

1
1
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 750 ml water
  • 250 g volkorenmacaroni

Verhit het water met de bouillonblokjes in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook.

2
2

Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen.

3
3

Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.

4
4
  • 100 g roasted ham
  • 100 g cheddar aan stuk
  • 20 g verse selderij

Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn.

5
5
  • 150 g roomkaas met bieslook
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 400 g broccolirijst

Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur.

6
6

Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.