bewaar
Groene mac and cheese
Groene mac and cheese
bewaar

Groene mac and cheese

Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

vlugkokende macaroni

450 g

diepvries bladspinazie

250 g

groene-pesto kaas

40 g

ongezouten roomboter

40 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

400 g

broccolirijst

45

gepelde (ongezouten) pistachenootjes

1 el

panko Japans paneermeel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Een klassieke Amerikaanse pasta in een groen jasje met pestokaas en spinazie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni 4 minuten in ruim water met eventueel zout. Laat goed uitlekken. Ontdooi ondertussen de spinazie ca 5 min. in de magnetron in een afgedekte schaal of op laag vuur. Roer regelmatig om. Laat uitlekken in een vergiet. Pureer de spinazie in een hoge beker met de staafmixer. Rasp de kaas.

2

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer 3 min. op laag vuur (roux). Voeg de melk toe, zet het vuur hoog en roer met de garde tot een gebonden saus. Voeg ⅘ van de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng de macaroni met de spinazie, de broccolirijst en de kaassaus. Doe in de ovenschaal. Hak de pistachenoten fijn en meng met de rest van de kaas en de panko. Bestrooi de macaroni hiermee en zet ca. 20 min. in de oven.

variatietipJe kunt de pestokaas eventueel vervangen door geitenkaas 50+.

Green mac ‘n cheese

Instructievideo - 00:54 min.