bewaar
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst
bewaar

Kipragout met kastanjechampignons & broccolirijst

Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

25 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

basmatirijst

30 g

ongezouten roomboter

300 g

gesneden uien

380 g

scharrel kipdijfilet

400 g

kastanjechampignon

2 el

tarwebloem

1

kippenbouillontablet

150 ml

water

400 g

broccolirijst

20 g

verse selderij

Groente en rijst in een: handig, krijg je twee keer zoveel groente binnen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Voeg toe aan de gefruite ui. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.

3

Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.