bewaar
Kipragout
Kipragout
bewaar

Kipragout

Deze ragout ikun je als basis gebruiken voor bij pasteitjes of voor romige kippensoep.

50 min. bereiden
1 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

8 personen

6

scharrelkippenpoten

4

kippenbouillontabletten

2½ liter

water

800 g

kastanjechampignon

110 g

ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

250 ml

verse slagroom

Deze ragout ikun je als basis gebruiken voor bij pasteitjes of voor romige kippensoep.

Aan de slag

1

Doe de kippenpoten en bouillonblokjes met het water in een grote (soep)pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Neem de poten uit de pan en bewaar de bouillon.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 15 min. op hoog vuur tot het vocht verdampt is en de champignons goudbruin zijn. Schep regelmatig om.

3

Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux) en laat op laag vuur in 5 min. gaar worden. Roer regelmatig.

4

Voeg 1 liter van de bouillon (per 8 personen) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.

tip

bereidingstipLekker met pasteitjes, zoek op de site naar 1194251 voor het recept. Of gebruik de ragout als basis voor romige kippensoep en zoek op de site naar 1194251 voor het recept.

bewaartipJe kunt de kipragout 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.