bewaar
Homemade kipragout met rijst en sperziebonen
Homemade kipragout met rijst en sperziebonen
bewaar

Homemade kipragout met rijst en sperziebonen

Ragout maken moeilijk? Helemaal niet!

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

400 g

verse sperziebonen

2

uien

2 tenen

knoflook

400 g

kastanjechampignon

50 g

ongezouten roomboter

1 tablet

kippenbouillontablet

300 g

kipfiletblokjes

400 ml

water

20 g

selderij

3 el

maizena

3 el

water

Ragout maken moeilijk? Helemaal niet!

Aan de slag

1

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt aan 1 pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Maak de ui schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.

3

Verhit de boter in de hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de champignons en knoflook toe en bak 4 min. op hoog vuur mee. Voeg de sperziebonen en eventueel zout toe aan de 2e pan kokend water en kook de bonen in 7 min. beetgaar.

4

Verkruimel de bouillontablet en voeg samen met de kipfilet en het hete water toe aan de champignons. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat 6 min. garen.

5

Snijd ondertussen de selderij fijn en meng de maizena met het water. Voeg de maizena toe aan het kipmengsel. Blijf roeren tot de ragout gebonden is. Roer ¾ van de selderij erdoor.

6

Serveer de rijst met de kipragout en sperziebonen. Bestrooi met de rest van de selderij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.