Kip kerrie met sperziebonen
Wees er als de kippen bij, want in deze kip-kerrie met sperziebonen wil je nú je tanden zetten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g langgraanrijst
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el kerriepoeder
- 450 g kiphaasjes
- 200 g crème fraîche
- 600 g sperziebonen
- 20 g verse selderij
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip, crème fraîche, peper en zout toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op matig vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe.
- Maak ondertussen de sperziebonen schoon en laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar. Snijd de selderij fijn.
- Roer ¾ van de selderij door de kerrie. Serveer met de rijst en bonen en bestrooi met de rest van de selderij.
vegatip:
Vervang de kip door vegetarische wokstukjes basis. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 36 g
-
koolhydraten 68 g
waarvan suikers 2 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 160 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Kip kerrie met sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip kerrie met sperziebonen
- 300 g langgraanrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el kerriepoeder
- 450 g kiphaasjes
- 200 g crème fraîche
Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip, crème fraîche, peper en zout toe en breng aan de kook.
Laat 10 min. op matig vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe.
- 600 g sperziebonen
- 20 g verse selderij
Maak ondertussen de sperziebonen schoon en laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar. Snijd de selderij fijn.
Roer ¾ van de selderij door de kerrie. Serveer met de rijst en bonen en bestrooi met de rest van de selderij.
vegatip:
Vervang de kip door vegetarische wokstukjes basis. Het recept is dan niet meer glutenvrij.