Kip ker­rie met sper­zie­bo­nen

Wees er als de kippen bij, want in deze kip-kerrie met sperziebonen wil je nú je tanden zetten.

(13) waardeer
hoofdgerecht Wees er als de kippen bij, want in deze kip-kerrie met sperziebonen wil je nú je tanden zetten. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip, crème fraîche, peper en zout toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op matig vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe.
  3. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar. Snijd de selderij fijn.
  4. Roer ¾ van de selderij door de kerrie. Serveer met de rijst en bonen en bestrooi met de rest van de selderij.

vegatip:

Vervang de kip door vegetarische wokstukjes basis. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Kip kerrie met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ker­rie met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g langgraanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 el kerriepoeder
  • 450 g kiphaasjes
  • 200 g crème fraîche

Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip, crème fraîche, peper en zout toe en breng aan de kook.

3
3

Laat 10 min. op matig vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe.

4
4
  • 600 g sperziebonen
  • 20 g verse selderij

Maak ondertussen de sperziebonen schoon en laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar. Snijd de selderij fijn.

5
5

Roer ¾ van de selderij door de kerrie. Serveer met de rijst en bonen en bestrooi met de rest van de selderij.

vegatip:

Vervang de kip door vegetarische wokstukjes basis. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.