bewaar
Vegetarische kip kerrie met rijst
Vegetarische kip kerrie met rijst
bewaar

Vegetarische kip kerrie met rijst

Jawel, zélfs klassieke kip kerrie kan lekker vegetarisch!

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkookrijst

2

middelgrote uien

500 g

sperziebonen

15 g

verse peterselie

30 g

ongezouten roomboter

1½ el

kerriepoeder

320 g

Vegetarische Slager kipstuckjes

2 el

tarwebloem

200 ml

kokosmelk

200 ml

water

Jawel, zélfs klassieke kip kerrie kan lekker vegetarisch!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.

3

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.

4

Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over de borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.

variatietipServeer in plaats van Kipstuckjes gekookte eieren in de saus.