Vegetarische goulash van koolraap
Vegetarische goulash van koolraap
bewaar
bewaar

Vegetarische goulash van koolraap

Vegetariërs te eten? Zet deze Hongaarse specialiteit op tafel, want die is ook zonder vlees heel erg lekker.

30 min. bereiden
43waarderingen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes in 4 min. op hoog vuur krokant. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook, paprika en koolraap toe en bak alles samen 3 min. Schep goed om. Kneus het karwijzaad en de kruidnagels in de vijzel en voeg met de paprikapoeder toe aan het ui-spekmengsel. Bak 1 min. mee.

3

Los de bouillontablet op in het water en voeg met de gepelde tomaten toe aan de pan. Plet de tomaten met een houten lepel. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat 10 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de peterselie door de goulash en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.

algemeenLekker met witte kaas. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische goulash van koolraap

Vegetariërs te eten? Zet deze Hongaarse specialiteit op tafel, want die is ook zonder vlees heel erg lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig