bewaar
Bonenschotel met pasta en amandelen
Bonenschotel met pasta en amandelen
bewaar

Bonenschotel met pasta en amandelen

25 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

450 g

koolraap

390 ml

pastasaus met kruiden

660 g

Hollandse bruine bonen

55 g

amandelschaafsel

15 g

verse basilicum

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de uien goudbruin. Snijd de koolraap in reepjes. Voeg de koolraapreepjes, de sugo en de bruine bonen met vocht toe, roer om en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 15 min. zachtjes stoven.

2

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel, onder regelmatig omschudden, goudbruin.

3

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Houd wat mooie blaadjes achter. Schep van het vuur af het amandelschaafsel en het basilicum door de bruine bonen. Verdeel de penne over de borden en schep het bogenmengsel erop. Garneer met de achtergehouden basilicum.

tip

algemeenDit gerecht smaakt ook lekker met koolrabi in plaats van koolraap.