bewaar
Frites van koolraap en knolselderij
Frites van koolraap en knolselderij
bewaar

Frites van koolraap en knolselderij

Mmm... een patatje mét. Maar dan van wintergroenten en kruidenmayo.

25 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

koolraap

½

knolselderij

1 liter

zonnebloemolie

6 el

mayonaise

2 tl

kerriepoeder

1 el

gembersiroop

Dit heb je nodig

  • frituurpan

  • keukenthermometer

Mmm... een patatje mét. Maar dan van wintergroenten en kruidenmayo.

Aan de slag

1

Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Kook ze 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok of pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Verdeel de groenten in porties. Frituur elke portie 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de kerriepoeder en gembersiroop. Serveer als dip bij de frites. Bon appétit!

tip

Frites van koolraap en knolselderij

Instructievideo - 01:24 min.