Frites van koolraap en knolselderij
Mmm... een patatje mét. Maar dan van wintergroenten en kruidenmayo.
380 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
½
½
1 l
6 el
2 tl
1 el
Dit heb je nodig
frituurpan
keukenthermometer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 10 - Van Hollandse bodem
Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Kook ze 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok of pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Verdeel de groenten in porties. Frituur elke portie 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de kerriepoeder en gembersiroop. Serveer als dip bij de frites. Bon appétit!
Frites van koolraap en knolselderij
Instructievideo - 01:24 min.
Frites van koolraap en knolselderij
Mmm... een patatje mét. Maar dan van wintergroenten en kruidenmayo.

bijgerecht
4 personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Kook ze 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok of pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Verdeel de groenten in porties. Frituur elke portie 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de kerriepoeder en gembersiroop. Serveer als dip bij de frites. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ koolraap
½ knolselderij
1 l zonnebloemolie
6 el mayonaise
2 tl kerriepoeder
1 el gembersiroop
Dit heb je nodig
frituurpan
keukenthermometer




