Aardappel en knolselderij
Dit is nou echt zo'n duo dat voor elkaar gemaakt is. Een simpel, maar heerlijk bijgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat
- Schil de knolselderij met de dunschiller en snijd in plakken. Snijd de plakken in repen en verdeel deze tussen de aardappel. Besprenkel met de olie en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker met Catalaanse worstjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 165 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Aardappel en knolselderij
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel en knolselderij
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 800 g vastkokende aardappelen
Boen de aardappelen schoon. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat
- 1 knolselderij
Schil de knolselderij met de dunschiller en snijd in plakken. Snijd de plakken in repen en verdeel deze tussen de aardappel.
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el gedroogde tijm
Besprenkel met de olie en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker met Catalaanse worstjes.