bewaar
Gepofte aardappel 6 keer anders
Gepofte aardappel 6 keer anders
bewaar

Gepofte aardappel 6 keer anders

6 x barbecue-inspiratie met één basis: de aardappel.

45 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

vastkokende aardappelen

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue

6 x barbecue-inspiratie met één basis: de aardappel.

Aan de slag

1

Boen de aardappelen schoon en kook ze in een pan met ruim water met wat zout in 15 minuten bijna gaar. Laat in een vergiet uitlekken en wat afkoelen. Bestrijk de aardappelen rondom met de olijfolie en verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.

2

Leg de aardappelen op de hete barbecue en gaar ze in 25 minuten. Snijd de aardappel in de lengte in en serveer bijvoorbeeld met paprika-fetasaus, zoals op de foto.

variatietipProbeer ook eens met: Kruidenboter: Meng 125 g zachte boter met 1 geperste teen knoflook. Meng 4 el platte peterselie (fijngesneden, de takjes verwijderd) door de boter en breng op smaak met zout en peper.

variatietipOf: blauwaderkaassaus: verkruimel 150 g blauwaderkaas (bijvoorbeeld Gorgonzola) en meng er 3 el (halfvolle) mayonaise door. Bestrooi met dunne ringetjes bosui.

variatietipOf: tzatziki: meng 150 g Griekse yoghurt met 1 geperste teen knoflook, 1/2 komkommer zonder zaadjes in blokjes, 1/2 tl kaneel en zout en peper naar smaak. Bestrooi met 1 el verse dille.

variatietipVariaties: Paprika-fetasaus: pureer 2 geroosterde rode paprika's uit pot met 100 g Dodoni feta, 4 el Griekse yoghurt en 2 el olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.

variatietipOok lekker: kerrie-eiersaus: Fruit 1 el kerriepoeder met 1 gesnipperd sjalotje in 1 el olie. Prak 2 hardgekookte eieren fijn en meng ze met het kerriemengsel en 5 el mayonaise. Bestrooi met 1 el fijngesneden platte peterselie.

variatietipOf met knoflooksaus: Meng 150 g yoghurt met 2 geperste tenen knoflook, 1 tl gemalen komijn en zout en peper naar smaak.

Aardappel poffen op de barbecue

Instructievideo - 00:33 min.