bewaar
Gepofte aardappel met curryboter
Gepofte aardappel met curryboter
bewaar

Gepofte aardappel met curryboter

Bij de barbecue en zelfs als bijgerecht bij het kerstdiner; dit gerecht kan áltijd.

30 min. bereiden
30 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

vastkokende aardappelen

80 g

ongezouten roomboter

4

sjalotten

1 tl

hot currypoeder

2 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • satéstokje

Bij de barbecue en zelfs als bijgerecht bij het kerstdiner; dit gerecht kan áltijd.

Aan de slag

1

Dep de aardappelen droog met keukenpapier. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ca. 30 min. in de kooltjes van de braai. Keer regelmatig. De aardappel is gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kunt insteken en uithalen. Snipper de sjalot. Smelt ondertussen 1/4 van de boter in een kleine koekenpan.

2

Laat de sjalotten op laag vuur in ca. 20 min. gaar worden maar niet kleuren. Roer de laatste min. het currypoeder erdoor en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de rest van de boter en de peterselie erdoor.

3

Verwijder het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze in de lengte in. Schep er wat curryboter in.

variatietipDe curryboter is ook lekker op stokbrood.

bereidingstipDe curryboter kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Aardappel poffen op de barbecue

Instructievideo - 00:33 min.