Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
Lekker hartig door het spek, lekker zoet door het met basterdsuiker gekaramelliseerde witlof.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 g ontbijtspek
- 500 g knolselderij
- 300 g witlof
- 1 el donkere basterdsuiker
- 25 g verse bieslook
Advertentie
Bereiden
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schil de knolselderij, snijd in plakken van 1 cm en de plakken in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. Meng de rest van de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee. Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.
- Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.
combinatietip:
Lekker met risotto.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 435 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken knolselderij met gekaramelliseerde witlof
- 1 el traditionele olijfolie
- 100 g ontbijtspek
Verhit de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in 3 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 500 g knolselderij
Bak de knolselderij in het achtergebleven bakvet in de koekenpan op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin en gaar.
Schep regelmatig om. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- 300 g witlof
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern.
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el donkere basterdsuiker
Meng de olie met de basterdsuiker en bestrijk hier het lof mee.
Verhit een koekenpan en bak het lof 10 min. zodat het karamelliseert. Keer regelmatig.
- 25 g verse bieslook
Snijd de bieslook fijn. Doe met de knolselderij en het witlof in een kom, verkruimel het spek erboven en meng met de bieslook.
combinatietip:
Lekker met risotto.