bewaar
Witte winterstamppot met bieslook & gebakken chorizo
Witte winterstamppot met bieslook & gebakken chorizo
bewaar

Witte winterstamppot met bieslook & gebakken chorizo

Hollandse aardappelen en groenten, Spaanse chorizo en Antilliaanse kruiden. Dit is wat je noemt een wereldse stamppot. Letterlijk en figuurlijk.

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

kruimige aardappelen

500 g

knolselderij

250 g

chorizoworst

20 g

verse bieslook

4 stronken

witlof

2 tl

gedroogde colombo kruiden

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Hollandse aardappelen en groenten, Spaanse chorizo en Antilliaanse kruiden. Dit is wat je noemt een wereldse stamppot. Letterlijk en figuurlijk.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.

2

Verwijder het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Snijd de bieslook fijn.

3

Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen.

4

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo en colombokruiden 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen het witlof 6 min. in het achtergebleven bakvet.

5

Giet de aardappelen en knolselderij af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen, knolselderij en het kookvocht tot puree. Meng het witlof en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de stukjes chorizo.

tip

Witte winterstamppot met bieslook en gebakken chorizo

Instructievideo - 02:27 min.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.