bewaar
Saucijsjes met koolraap in paprikasaus
Saucijsjes met koolraap in paprikasaus
bewaar

Saucijsjes met koolraap in paprikasaus

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

270 g

Toscaanse worstjes

700 g

koolraap

900 g

kruimige aardappel

60 g

ongezouten roomboter

1

ui

1

rode paprika

45 g

mix voor bieslook roomsaus

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

1

Doe de worstjes in een pan met koud water en breng het water aan de kook. Neem, zodra het water kookt, de worstjes uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Kook de koolraap in het kookwater van de worstjes zacht en gaar in ca. 20 min. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 1/3 van de boter en braad hierin de worstjes rondom bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 min. voor het einde van de braadtijd de ui toe. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de paprika erdoor.

3

Stamp de aardappelen met de rest van de boter en de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Giet de koolraap af en schep de paprika-bieslooksaus erbij. Serveer de koolraap met de aardappelpuree en de worstjes.