bewaar
Parelcouscous met spinazie-paprikasaus en worstjes
Parelcouscous met spinazie-paprikasaus en worstjes
bewaar

Parelcouscous met spinazie-paprikasaus en worstjes

Dit wereldgerecht zit boordevol groente en boordevol smaak.

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

parelcouscous

2

venkelknollen

295 g

gegrilde rode paprika

2 tenen

knoflook

3 el

(arachide)olie

450 g

Toscaanse worstjes

3 tl

baharat kruidenmix

300 g

wilde spinazie, rucola, venkel

1

citroen

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Dit wereldgerecht zit boordevol groente en boordevol smaak.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en kook op laag vuur in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in kleine stukjes. Laat de paprika uitlekken en pel de tenen knoflook.

3

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar.

4

Doe ondertussen de paprika, knoflook en baharat in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

5

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de venkel 5 min. Neem uit de pan en meng door de couscous. Doe de paprikapuree in de wok en roerbak 1 min. Voeg de spinazie-rucola-venkelmix in delen toe en laat deze slinken in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout en pers een helft van de citroen erboven uit. Snijd de andere helft in partjes.

6

Knip de tuinkers af en meng door de couscous. Serveer samen met de spinazie-paprikasaus, worstjes en citroenpartjes.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Moncaro Sangiovese.