Gebakken zalm met tagliatelle
Met broccoli en champignons zet je in no time een heerlijke maaltijd op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 70 g mix voor tagliatelle roomsaus (pakje)
- 250 ml halfvolle melk
- 250 ml kraanwater
- 80 g ongezouten roomboter
- 250 g champignons (bakje)
- 300 g tagliatelle all'uovo
- 400 g broccoli
- 400 g Schotse zalmfilets
Advertentie
Bereiden
- Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en water tot een gladde saus. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de roomsaus.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe. Verhit ondertussen de rest van de boter in een andere koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de pasta en broccoli af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en leg er een stuk zalm op.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 780 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 700 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Gebakken zalm met tagliatelle
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken zalm met tagliatelle
- 70 g mix voor tagliatelle roomsaus
- 250 ml halfvolle melk
- 250 ml kraanwater
Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en water tot een gladde saus.
- 40 g ongezouten roomboter
- 250 g champignons
Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin.
Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de roomsaus.
- 300 g tagliatelle all'uovo
- 400 g broccoli
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en voeg de laatste 4 min. toe.
- 40 g ongezouten roomboter
- 400 g Schotse zalmfilets
Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.
Giet de pasta en broccoli af en verdeel over de borden. Schep de saus erover en leg er een stuk zalm op.