bewaar
Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
bewaar

Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus

Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto!

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

magere gerookte spekreepjes

300 g

gesneden uien

500 g

witlof

500 ml

halfvolle melk

62 g

mix voor tagliatelle roomsaus

75 g

gorgonzola

500 g

verse tagliatelle

75 g

waterkers

Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto!

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.