Ta­gli­a­tel­le met gor­gon­zo­la­room­saus

Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 02 2017

Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met gor­gon­zo­la­room­saus

1
1
  • 200 g spekreepjes
  • 300 g gesneden uien

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.

2
2
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden.

3
3

Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 500 ml halfvolle melk

Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook.

5
5
  • 62 g mix voor tagliatelle roomsaus
  • 75 g gorgonzola

Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.

6
6
  • 500 g verse tagliatelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7
  • 75 g waterkers

Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.