bewaar
Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto
Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto
bewaar

Gegrilde wintergroenten met walnotenpesto

50 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 grote

aardappels

2

winterwortels

1 kleine

knolselderij

½

koolraap

1 teen

knoflook

1 schaaltje

verse peterselie

50 g

walnoten

50 g

oude kaas

150 ml

walnoten-

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Snijd de aardappelen en de winterpenen in schuine plakken van 1 cm dik. Snijd de knolselderij en de koolraap in kwarten en snijd deze ook in 1 cm dikke plakken. Kook de groenten in een pan met ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Laat de plakken in een vergiet uitlekken. Meng intussen in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de peterselie, de walnoten en de kaas tot een rulle puree en voeg al mengende 75 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 100 °C. Bestrijk de plakken groenten met de rest van de olie. Rooster de plakken (in gedeelten) in een grillpan mooi bruin en gaar. Houd de gegrilde groenten intussen warm in een schaal in de oven. Bestrooi de groenten met (grof zee)zout en (versgemalen zwarte) peper. Lekker met rijst, entrecote of kipfilet.