bewaar
Geroosterde wintergroenten
Geroosterde wintergroenten
bewaar

Geroosterde wintergroenten

Even choppen en dan de oven in: zo simpel is het.

10 min. bereiden
35 min. wachten
51waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

500 g

knolselderij

300 g

winterpeen

2

rode uien

1 el

verse tijmblaadjes

3 el

olijfolie met citroen-aroma

Even choppen en dan de oven in: zo simpel is het.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller, snijd hem vervolgens in dikke plakken en halveer deze. Snijd de ui in dunne partjes.

2

Schep in een lage ovenschaal de knolselderij, wortel en ui door elkaar. Strooi de tijm met zeezout en versgemalen zwarte peper erover en druppel de olijfolie erover. Schep alles goed om.

3

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 35 min. mooi bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om. Lekker bij allerlei stoofgerechten.

combinatietipServeer deze groenten met de Hollandse polenta met een krokant kaaslaagje (zie recept elders op ah.nl/recepten) en u heeft een heerlijke maaltijd zonder vlees.

bereidingstipZet de oven op de conventionele stand, dus niet op de heteluchtstand. De rondcirculerende lucht droogt de groenten teveel uit, zonde van de smaak.