Salade van geroosterde wintergroenten
Het grillen geeft de groenten een extra diepe smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- ½ verse pompoen
- ½ knolselderij
- 150 g sjalotten
- 3 takjes rozemarijn
- 3 el traditionele olijfolie
- 100 g verse spinazie
- 30 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 1 el balsamic pearls
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees met schil in repen van 1 cm breed. Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.
- Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof. Verdeel de rozemarijn en 2 el olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar
- Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de rest van de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal. Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.
bereidingstip:
Je kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.
combinatietip:
Lekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 160 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Salade van geroosterde wintergroenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van geroosterde wintergroenten
- ½ verse pompoen
- ½ knolselderij
- 150 g sjalotten
Schil de knolselderij en snijd deze in repen van 1 cm breed. Snijd de sjalotten in parten.
- 3 takjes rozemarijn
Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze grof.
- 2 el traditionele olijfolie
Verdeel de rozemarijn en de olie over de groenten, bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om.
Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar
- 100 g verse spinazie
- 1 el traditionele olijfolie
Neem de groenten uit de oven, voeg de spinazie en de olie toe en schep om. Verdeel over een platte schaal.
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 1 el balsamic pearls
Schaaf met een kaasschaaf de Parmezaanse kaas erover en garneer met de balsamic pearls.
bereidingstip:
Je kunt de groenten 1 dag van tevoren roosteren. Verwarm vlak voor het serveren ca. 10 min. op 160 °C in het midden van de oven en ga verder met stap 3.
combinatietip:
Lekker met rosbief met groenekruidenkorst. Ga naar ah.nl/allerhande voor het recept.