Kruidige geroosterde pompoen
Ook lekker als warme salade met wat rucola, pompoenpitten en Parmezaanse kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tl korianderzaad
- ½ tl venkelzaad
- 1 mespunt zout
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 teen knoflook (gepeld)
- 1 stuk takje rozemarijn
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 kg verse pompoen
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de koriander, venkel en een flinke mespunt zout in een vijzel en maal fijn. Voeg de oregano, knoflook, rozemarijn en een mespunt peper toe en maal tot een pasta. Meng de olijfolie erdoor.
- Halveer de pompoen(en). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes of een dunschiller de schil eraf. Snijd de pompoenhelften in parten van ca. 2 cm. Leg de pompoenparten in een braadslee en voeg het olie-specerijenmengsel toe. Schep goed om en spreid de parten uit in een enkele laag. Rooster de pompoen 1 uur in de oven of tot de pompoen zacht en zoet is en rond de randen knapperig begint te worden.

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 100 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Kruidige geroosterde pompoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kruidige geroosterde pompoen
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 2 tl korianderzaad
- ½ tl venkelzaad
- 1 mespunt zout
Doe de koriander, venkel en de flinke mespunt zout in een vijzel en maal fijn.
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 teen knoflook
- 1 stuk takje rozemarijn
- 3 el traditionele olijfolie
Voeg de oregano, knoflook, rozemarijn en een mespunt peper toe en maal tot een pasta. Meng de olijfolie erdoor.
- 1 kg verse pompoen
Snijd de pompoenhelften in parten van ca. 2 cm. Leg de pompoenparten in een braadslee en voeg het olie-specerijenmengsel toe.
Schep goed om en spreid de parten uit in een enkele laag.
Rooster de pompoen 1 uur in de oven of tot de pompoen zacht en zoet is en rond de randen knapperig begint te worden.