bewaar
Kruidige geroosterde pompoen
Kruidige geroosterde pompoen
bewaar

Kruidige geroosterde pompoen

Ook lekker als warme salade met wat rucola, pompoenpitten en Parmezaanse kaas.

15 min. bereiden
1 uur wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

korianderzaad

½ tl

venkelzaad

1 mespunt

zout

2 tl

gedroogde oregano

1 teen

knoflook

1 stuk

takje rozemarijn

3 el

traditionele olijfolie

1 kg

verse pompoen

Dit heb je nodig

  • vijzel

Ook lekker als warme salade met wat rucola, pompoenpitten en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de koriander, venkel en een flinke mespunt zout in een vijzel en maal fijn. Voeg de oregano, knoflook, rozemarijn en een mespunt peper toe en maal tot een pasta. Meng de olijfolie erdoor.

2

Halveer de pompoen(en). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes of een dunschiller de schil eraf. Snijd de pompoenhelften in parten van ca. 2 cm. Leg de pompoenparten in een braadslee en voeg het olie-specerijenmengsel toe. Schep goed om en spreid de parten uit in een enkele laag. Rooster de pompoen 1 uur in de oven of tot de pompoen zacht en zoet is en rond de randen knapperig begint te worden.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.