bewaar
Geroosterde pompoen
Geroosterde pompoen
bewaar

Geroosterde pompoen

Geef eens een stukje gekruide pompoen bij de borrel.

15 min. bereiden
25 min. wachten
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

oranje pompoen

2 tenen

knoflook

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

1 el

chilipoeder

1 tl

kaneel

1 tl

gemalen komijn

½ el

balsamicoazijn

4 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal

Geef eens een stukje gekruide pompoen bij de borrel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de schil van de pompoen schoon. Halveer hem en verwijder de zaden. Snijd de helften in stukjes van 2-3 cm breed, maar schil ze niet.

2

Pers de knoflook uit boven een kommetje en roer er Provençaalse kruiden, chilipoeder, kaneel en komijn door. Voeg azijn en olijfolie toe en roer tot een homogene saus. Bestrijk de pompoen met de saus. Zet ze in een ingevette ovenschaal. Schuif de schaal middenin de oven en rooster de pompoenstukjes in 25 minuten gaar. Bestrijk ze tussentijds desgewenst nogmaals met de saus.