bewaar
Geroosterde pompoen met rozemarijn
Geroosterde pompoen met rozemarijn
bewaar

Geroosterde pompoen met rozemarijn

Pompoen is dé groente van de herfst. Met verse kruiden uit de oven is-ie heerlijk.

20 min. bereiden
35 min. wachten
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pompoen

6

sjalotten

1

citroen

1 bol

knoflook

3

takjes rozemarijn

3 el

traditionele olijfolie

Pompoen is dé groente van de herfst. Met verse kruiden uit de oven is-ie heerlijk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de ongeschilde pompoen in plakken. Verwijder de buitenste schil van de sjalotten. Haal de tenen knoflook los uit de bol en laat de schil zitten. Snijd de citroen in partjes.

3

Bekleed de braadslee met bakpapier en leg daar de pompoenplakken op met de sjalotten, knoflook, rozemarijn en citroenpartjes. Besprenkel met de olie. Bestrooi alles met peper en eventueel zout. Zet de braadslee 35 minuten in het midden van de oven.

4

Door het garen is de knoflook zacht van structuur en smaak geworden. U kunt de inhoud zo uit het velletje knijpen en samen met de geroosterde pompoen eten.

algemeenStrooi wat verse rozemarijnnaaldjes over een roerei of omelet. Zo geeft u het eiergerecht een mediterraan accent.