bewaar
Zoete pompoen met rozemarijn
Zoete pompoen met rozemarijn
bewaar

Zoete pompoen met rozemarijn

15 min. bereiden
55 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pompoen

1 eetlepel

olijfolie

2 takjes

rozemarijn

25 g

rucola

1 eetlepel

walnoten

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in blokjes (de schil mag eraan blijven zitten, boen hem dan eerst goed schoon). Schep in een kom de pompoen met de olie om. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en meng ze met de pompoen. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 40 minuten gaar en krokant. Je kunt de pompoenblokjes meteen serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de pompoenblokjes op 4 borden en leg er een pluk rucola op. Bestrooi met de walnoten. Lekker met risotto.

tip

algemeenExtra lekker: druppel vlak voor het serveren wat walnootolie over het gerecht.